5 стъпки до всяка цел!

Прост, практичен и действащ метод от

5 стъпки за постигане на всяка цел

watch-video.png

1. Първата стъпка е да оформите ясен вътрешен образ за крайния резултат.

Ако например искате да отслабнете, всяка сутрин, още щом се събудите, трябва да си представите, че сте слаб и строен, изпълнен с жизненост и безгранична енергия.
Колкото по-ясна е тази картина в съзнанието ви, толкова по-резултатен ще бъде процесът.

 

2. Втората стъпка е да приложите известен позитивен натиск върху себе си.

 

  • Основната причина, поради която хората не осъществяват взетите решения, е, че им е много по-лесно да се върнат към старите навици. Прилагането на натиск не винаги е лошо нещо, натискът може да те вдъхнови да постигнеш големи цели. Хората обикновено постигат забележителни неща, ако са изправени с гръб към стената и са принудени да потърсят сили в извора на своя човешки потенциал.

  • Как да създадем този позитивен натиск върху себе си?

  •  Има най-различни начини. Един от най-добрите е публичното обещание. Кажи на всички, които познаваш, че ще смъкнеш наднорменото тегло, ще напишеш роман или ще постигнеш каквато цел си си поставил. След като веднъж целта ви стане общоизвестна, веднага изпитвате натиск да работите за осъществяването и, защото никой не обича да се проваля в очите на всички.

 

3. Третата стъпка е съвсем проста:

Никога не си поставяйте цел, без да определите срок за постигането и.

За да вдъхнете живот на целта си, трябва да си поставите точен срок.
О, и между другото, помнете, че цел, която не е записана на хартия, не е никаква цел. Трябва да си купите дневник, ще ви свърши работа и един евтин бележник.

 

4. Магическо правило "21" се нарича Четвърта стъпка

За да може новият тип поведение да изкристализира в навик, трябва всяко ново действие  да се изпълнява в продължение на 21 дни.

 

5. Пета стъпка - забавлявайте се! 

Непременно трябва да се забавлявате, докато напредвате по пътя към целите и мисията си.​

Никога не забравяйте колко Важно е да живеете, като се радвате на всичко.

Никога не пропускайте да видите изключителната красота на всички живи същества.

Днешният ден е точно този момент, който сега споделяте с хората, е Дар. Поддържайте духа, радостта и любопитството си. Нека винаги в центъра на съзнанието ви бъде делото на живота ви и безкористната служба в полза на другите. Вселената ще се погрижи за всичко останало.

Това е един от най-великите природни закони.

  • Никога недейте да съжалявате за случилото се в миналото.

- Точно така, в тази Вселена няма хаос. Зад всичко, което някога ви се е случило и зад всичко, което някога ще ви се случи, има някаква цел. Помнете какво ви казах, хора.

  • Всяко преживяване носи поуки. Затова престанете да преувеличавате дребните неща.

  • Наслаждавайте се на живота.

  • И накрая, винаги помнете, че онова, което се намира зад вас и онова, което се намира пред вас, е нищо в сравнение с онова, което се намира вътре във вас.