• VankoG

Бащата, сина и старата кола...

Един баща казал на сина си: Ти завърши с отличие, затова ти подарявам една кола, която придобих преди време, а тя е и малко стара на години.

Но преди да ти я дам, отнеси я до пазара за употребявани автомобили и им кажи, че искаш да я продадеш и виж колко ще ти предложат.


Синът закарал колата до пазара за употребявани коли, върнал се при баща си и му казал: „Предложиха ми 1000 долара, защото изглежда много износена“.

Бащата казал: „Закарай я сега до някоя заложна къща“.

Синът отишъл в заложна къща, върнал се при баща си и казал: „Заложната къща ми предложи 100 долара, защото колата била много стара..“.

Бащата помолил сина си да отиде в автомобилен клуб и да покаже колата там.


Синът закарал колата в автомобилния клуб, върнал се и казал на баща си: „Някои хора в клуба предложиха 100 000 долара за нея, тъй като Това било емблематичния автомобил Nissan Skyline R34, и бил търсен от мнозина.


Бащата каза на сина си: „Исках да узнаеш, че само на правилното място ще те оценят по правилния начин“...

Ако не се чувствате оценени, не се ядосвайте, това означава, че не сте на правилното място. Само тези, които виждат и разбират вашата стойност, са тези, които ще ви оценят и затова, никога не стойте на място, където никой не вижда вашата стойност...

4 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички