• VankoG

Вредно ли е да се пие по време на хранене?

#интересныйвопрос #Любопитнивъпроси Противниците на пиенето по време на хранене използват „разреждането на стомашния сок“, описано от Шелтън, създателя на отделната теория за храненето, или риска от „гасене на огъня на храносмилането“ според Аюрведа (в случая студени напитки) като аргументи. И двата аргумента са несъстоятелни: дори и киселинността в стомаха да намалее леко, стомашният сок просто продължава да се отделя до необходимото количество. Що се отнася до температурата, дори и най-студената вода в стомаха мигновено ще се загрее.


На първо място, хората, които носят брекети трябва да обърнат внимание - контрастите на температурата, на водата и храната: от сладолед с горещо кафе, металните елементи наистина могат да излязат от зъбите.. От друга страна, нито студената вода, нито горещото кафе ще повлияят на храносмилането. Струва си да запомните, че тялото на всеки човек е уникално и когато избирате броя на напитките, тяхната температура и състав, трябва да се съсредоточите не само върху общи препоръки, но и върху собствените си чувства и вкусове.

Но едно правило все още си заслужава да се спазва. Ако пиете някоя напитка с храна, пийте по време на хранене или след 30-40 минути. Така на стомахът ще му бъде по-удобно и храната ще се усвоява по-бързо.


Това се дължи на физиологията на храносмилането. Течността тече по стените и веднага влиза в червата. Докато храната се усвоява главно по стените.

7 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички