• VankoG

Замисляли ли сте се някога колко странични неща влияят на нашия имунитет?

Ето някои от тях:

❤️Влюбване. Учените са установили, че влюбването провокира производството на интерферон в тялото. Това е протеин, който помага на тялото ни да се бори с инфекциите. Поне влюбването помага на жените - не са провеждани подобни проучвания с мъже.😀

📚 Но подготовката за изпити, напротив, го намалява / интерферона/. Всичко заради кортизола - хормона на стреса. Стресът от своя страна намалява броя на имунните клетки, отговорни за ранните реакции на вируси и инфекции. 🍗 Помощ идва оттам, от където не очакваш! Оказва се, че подкожните мазнини не само защитават енергийните резерви на организма, но и помагат в борбата с инфекциите. Мастният слой съхранява информация за антигените и формира вторичен имунен отговор. Така че, самата мазнина може да се счита за имунен орган, но трябва да се помни, че във всичко, което правим, трябва да знаем кога да спрем - наднорменото тегло и затлъстяването са вредни за нашето здраве.

 

☝️ А ImmunoMix и RespiraMix също ще помогнат за укрепване на имунната система. Естествените компоненти в състава на тези продукти предотвратяват развитието на инфекциозни заболявания и помагат за облекчаване на симптомите на настинка.


11 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички