• VankoG

Защо не си гладен сутрин?

#интересныйвопрос #Любопитнивъпроси Има няколко причини за липсата на апетит сутрин. Въпреки това повечето хора вече са се „обучили“ да не закусват и че идеята, че това не е наред, не възниква.

1. Много кафе. Има хора, които пият тази напитка сутрин, и през деня, и дори вечер. Но излишъкът от кофеин влияе на нервната система на човека доста интересно: първоначално той го възбужда, а след това започва да се забавя, и по-специално, забавя чувството на глад. В резултат на това има неуспехи в храносмилателния тракт. Оттук и изводът, че за любителите на кафе сутрешната доза е най-добрата закуска.


2. Късно лягане. Хората, които стоят късно и имат затруднения да се събуждат сутрин, ядат закуска с много повече нежелание от останалите, защото тялото им все още не се е събудило и то вече е „натъпкано“ с храна.


3. "Въглехидратен махмурлук." Най-просто казано, това е просто обилна вечеря преди лягане. Ако вечер много храна попадне в тялото, до сутринта то просто няма време да огладнее. И точно вечер той отново ще поиска да го нахрани. Така се формира, навикът да се яде много през нощта.

8 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички