• VankoG

За гърдите е НУЖЕН ЙОД

Темата за профилактиката на рака на гърдата е много актуална за жените, тъй като днес всяка седма жена получава тази диагноза. Многобройни изследвания потвърждават връзката между йодния дефицит и риска от развитие на мастопатия. След щитовидната жлеза млечната жлеза е следващият орган, който се натрупва и се нуждае от йод. Той е мощен антиоксидант, равен по ефект на витамин С. ВСЯКА КЛЕТКА, ОРГАН И СИСТЕМА на човешкото ТЯЛО СЕ НУЖДАЕ ОТ ЙОД, и това важи двойно за женската тъкан на гърдата. ТЪКАНТА НА ГЪРДАТА СЪДЪРЖА ВИСОКА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ЙОДА и същите йодотранспортиращи протеини, използвани от щитовидната жлеза. В здравата тъкан на гърдата йодът има антиоксидантни свойства. Обратно, дефицитът на йод в тъканите на гърдата е податлив на липидно окисление, което е причина за много заболявания, включително рак.

Директното лишаване от йод от гръдната тъкан може да бъде директен катализатор за фиброкистозна болест на гърдата.

Тъканта на гърдата, с липса на йод, показва промени в ДНК. Повишаването на нивата на естроген значително увеличава риска от рак на гърдата при жени с ниски нива на йод.

В нехормоналния продукт Vertera в гел, разработен от руски учени, йодът се съдържа в органични съединения (екстракт от водорасли, фукус - водорасли). Натрупвайки се в тъканите на млечната жлеза, йодът, съдържащ се в гела от водорасли като част от органични съединения, активно се свързва с липидите, които потискат процесите на прекомерно размножаване на тъканните клетки. Това осигурява максимален терапевтичен ефект. В допълнение към йода гелът съдържа: селен, калций, калий, магнезий, витамини от група В, А, С, D, Е, аминокиселини, полиненаситени мастни киселини Омега-3 и хлорофил и др. Омега-3 влияят на производството на простагландини и възстановяват баланса на половите хормони По този начин гелът от водорасли на Вертера действа като антиоксидант, като нормализира образуването на клетки на гърдата и потиска развитието на тумори.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

8 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички