• VankoG

Йодът е един от най-популярните микроелементи в организма

Йодът с право се счита за един от най-популярните микроелементи в организма. Това е необходимо за всеки човек, постоянно се говори за това в научните и медицински кръгове, а в Интернет от време на време има противоречива информация за йода. И както около всеки друг феномен, който толкова често трепти в информационното поле на човек, около йода са се образували немалко предположения, митове и просто вредни съвети.


Днес искаме да ви обърнем внимание на 2 мита за йода. Така че нека да започнем:


1️⃣ Йодната решетка открива йодния дефицит и помага в борбата с него.


Не точно. Скоростта на изчезване на йодната мрежа и корелацията с нея на нивото на йод в организма не е научно доказана и показва само колко бързо се изпарява в дадена ситуация. Това може да бъде повлияно от свойствата на кожата, степента на нейната влага, облеклото и много други фактори, които нямат нищо общо с нивото на йод в организма. Освен това течният йод е нестабилно летливо вещество и лесно се изпарява.


2️⃣ Вторият мит, че навсякъде се ражда вредна йодофобия, е съществуването на алергия към йод.


Йодът е микроелемент, който се намира в тялото на всеки човек. Той е от съществено значение за здравата функция на щитовидната жлеза и за синтеза на жизненоважни хормони. Тоест йодът е най-естественото вещество в човешкото тяло, което означава, че реакцията към него като към нещо чуждо е невъзможна.


🐟 Между другото, алергия към риба не означава, че сте алергични към самия йод 🐟


В реалностите на глобалния йоден дефицит генерирането на митове за йод на практика е престъпление срещу човечеството. Бъдете внимателни към прочетеното в Интернет и не се заблуждавайте.

 

Тук може да получите Най-добрия органичен Йод веднага:


2 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички