• VankoG

Йод за превенция на онкологични заболявания

💥 Ракът е една от водещите причини за смърт в световен мащаб. Според Световната здравна организация (СЗО) през тази година ~ 9,6 милиона души са починали от това заболяване. Този брой е сравним с цялото население на България.


Според последните проучвания, наред с лошата екология и вредните навици, развитието на рак може да бъде провокирано и от йоден дефицит. Възможно е да намалите шансовете за заболяване, най-важното е да не пренебрегвате превантивните мерки.


Опитът на цяла нация може да служи като ярък пример за ефективността на превенцията: в сравнение с американските жени, японките са с 66% по-малко склонни да развият рак на гърдата, един от най-често срещаните видове рак. Изследователите на това явление са стигнали до извода, че всичко е свързано с хранененто - японците консумират до 15 000 mcg органичен йод дневно ☝️


Жителите на Страната на изгряващото слънце постигат такива показатели, включително чрез използването на морски кафяви водорасли - ламинария и фукус. Тези водорасли са изключително богати на органичен йод и могат да служат като отлична профилактика на онкологични заболявания от всякаква локализация.

Грижете се за себе си и бъдете здрави.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

7 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички