• VankoG

Какво е HYIP (High-Yield Investment Program)?

HYIP (High-Yield Investment Program) Тъй като доста хора се интересуват за какво става въпрос и как стават нещата реших напиша тази тема за HYIP (High-Yield Investment Program), която се надявам да бъде полезна, и да послужи като ръководство за начинаещите, и хората, които са се решили да се занимават с този вид дейност (бизнес)… Със сигурност ще пропусна доста неща, но все от някъде трябва да се започне, ако искате да допълните нещо или да споделите, пишете коментари, ще се радвам на всякаква помощ… Какво е HYIP (High-Yield Investment Program) ? Накратко, тази абревиатура се отнася за онлайн проект /фирма/ компания, която оперира с вашите средства по някакъв начин, било то търговия с нефт, благородни метали, акции, валути и прочие… От това вие печелите определен от съответната програма процент от нейната печалба (това е официалната(цензурирана) версия).

Истината е следната, че в 99% това са чисто и просто пирамиди, които плащат на старите/първите инвеститори с парите на новите. Това не трябва да ви плаши, защото въпреки негативното впечатление, с което може би оставате от израза “пирамиди”, е възможно да се спечелят значителни суми с течение на времето или в много кратък срок. Това е индустрия с огромни обороти в USD. Хубавото за нас Българите в случая е, че USD има  висока стойност, и това, което в другите държави е малка печалба, за нас може да се каже, че е доста добър допълнителен доход. Сайтовете,които оперират с тези виртуални пари,се наричат процесори, най-известните, които са Payneer, PM (Perfect Money) вероятно към днешна дата има и други(нови), които по принцип ще видите в съответната HYIP програма, която сте избрали. но тези са основните. МОНИТОРИ:

Това са сайтове, които следят развитието на HYIP програмите и им правят така наречения мониторинг… Тук много хора често бъркат, като им вярват безпрецедентно, защото повечето са платен пиар на този, който плаща най-много…! Затова е важно да не се водите на 100% по тях. Може да разгледате MNO . Особено MNO е много полезен,защото Пол много добре подбира сайтовете, които представя и е безкомпромисен относно бързите скам проекти. Но все пак никой не е безгрешен, като цяло това е един от най-полезните блогове в индустрията. Ако имате желание можете да се регистрирате в чат бокса, там се разискват сайтовете под наблюдение, както и всичко, свързано с HYIP( на английски). Относно стратегиите при влагане, има 2 основни : 1. Изчаква се сайтът да набере скорост, да се докаже, да достигне до топ 50 в класациите на мониторите, и тогава се влага… Предимства: не е нужно време и опит, за да се проучи даден сайт, разчита се на най-достъпната моментна информация, тоест – дали сайтът плаща Недостатъци: както споменах по-рано 80% от мониторите са платени, тоест(за мен поне) не са надежден източник на информация. Много често самите те участват в HYIP програмата, сами разбирате, че в този случай те имат интерес да излъжат колкото се може повече инвеститори.

2. Следи се постоянно какви сайтове излизат, и се влага в първия ден, дори в първите часове живот на High-Yield Investment Program …

Малко инвеститори са привърженици на този метод, защото за това се изисква доста време (търси се информация от кухнята), опит (гледат се неща като визия, скрипт, защитата на сайта от атаки, онлайн съпорт, отзивчивост при задаване на въпроси, бързина на решаване на даден проблем, сметка за колко дни ще се изплати депозита, дали за този период сайтът ще успее да се развие, или поне да продължи да плаща, и такива неща…)

Предимства на метода: Печеливш главно при сайтовете с висок процент на печалба, повечето от тях плащат първите дни (за да привлекат възможно повече инвеститори), и такива с дневно изплащане на печалбата плюс депозита (т.е. в края на периода не се връщат пари, депозитът е включен в дневните тегления) Тоест ако един сайт има всички по-горе посочени признаци, е много вероятно да изпълни поне 1 цикъл, затова ключов момент е да се инвестира още в първия ден.

Недостатъци: Висок риск! Нужна е правилна преценка, защото 80% от сайтовете не изпълняват дори и един цикъл ( т.е. ако сайтът дава 5% на ден, за да изпълни един цикъл, трябва да плаща около 20 дни), колкото по голям е дневния процент, толкова по бързо, и за по кратко време си прибирате инвестицията.

Не може в една статия  да се опише всичко, защото ще стане безкрайно дълга, затова спирам до тук. Надявам се, че за новаците статията ще имам някаква полза!

И нека тези които са в ‘час’ по темата и мислят, че нещо трябва да се допълни да пишат коментари, за да направим поста наистина полезен и да помогнем на много хора, като ги спасим да не инвестират в подобен вид дейност, а в нещо с по-малък риск или с отсъствие на такъв..!

Благодаря и Успех на всички!

11 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички