Какво се случва при липсата на закуска?

#интересныйвопрос #Любопитнивъпроси Действате в разрез с физиологичните закони на тялото, което е не само грешно, но и опасно! Ако човек не яде закуска, в храносмилателния му тракт се случват следните неща:


Стомахът е празен и няма храна за смилане. Няма значение дали човек е ял или не -стомахът при всички случаи ще произвежда солна киселина. По време на нощния сън се натрупва много. И ако сутрин няма храна, киселината започва да влияе на лигавицата. В резултат на това болка, киселини, болки и други неудобни усещания могат да се появят дори при хора, страдащи от висока киселинност.

Жлъчката е блокирана. Жлъчният мехур се свива само ако храната попадне в стомаха. Той започва да отделя жлъчен сок в червата, което помага за усвояването на мазнините и на мастноразтворими витамини. Ако стомахът е неактивен, жлъчката остава в пикочния мехур, става по-гъста и се притиска в камъни.

Червата не работят. За да станат активни червата, той трябва сутрин да си дозира жлъчката, а това е възможно само чрез закуска. Ако храната не пристига, перисталтиката е нарушена, което от своя страна причинява дисбиоза (дисбактериоза), запек, тежест в стомаха и подуване на корема.


Освен това, при системно прескачане на закуската, балансът се нарушава, в резултат, на което тялото започва да изразходва собствените си енергийни ресурси, необходими за живота, и те няма да имат време да се попълнят. Един от резултатите, от това метаболитно разстройство е - наддаването на тегло.

9 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички