• VankoG

Когато сме пълни с енергия

🏄‍♂️ Когато сме пълни с енергия, сме способни на почти всичко: работим за удоволствие, откриваме нови хобита и места за себе си, обичаме с цялата си душа и тяло. С една дума, ние живеем и се радваме на този живот. Но понякога идват такива моменти, когато енергията става недостатъчна, което се отразява негативно на всичко отгоре и отровите в ежедневието ни.


Причините за това може да са няколко и една от тях е нарушение в работата на митохондриите - енергийните станции на клетките на нашето тяло. Това може да доведе до липса на йод, който стимулира производството на щитовидната жлеза на тиреоидни хормони.


„Една от основните функции на тези хормони е да стимулират митохондриите“


Митохиндриите под въздействието на хормоните на щитовидната жлеза консумират повече кислород, което осигурява повишената им активност и увеличава синтеза на АТФ, универсален източник на енергия за повечето биохимични реакции.


Най-просто казано, консумацията на достатъчно йод ни доставя енергия и регулира жизнените процеси в тялото. С негова помощ сме изпълнени със сила и мотивация за нови постижения и личностно израстване 🚀

Набавете енергия за своето тяло сега:


7 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички