• VankoG

Ламинария по време на бременост - Ползи за растежа и развитието на детето

Здравото детенце е мечта на всяка бъдеща майка! За да се случи това, по време на бременност се препоръчва не само да следвате препоръките на лекаря, но и да се храните правилно.

Здравословното хранене на жената й позволява да получава комплекс от основни витамини и минерали за активен растеж и развитие на все още нероденото си дете.

Включването на ламинария в ежедневната диета ще помогне за насищането на организма с полезни вещества на различни етапи от бременността:

-Желязото има благоприятен ефект върху развитието на плода, предотвратява развитието на анемия при бъдещата майка -Калцият е необходим за формирането на скелета, бъбреците и ендокринната система при детето през първите 28 седмици -Витамин С активно поддържа имунитета на жената, особено необходим през първия и третия триместър -Витамин А участва в образуването и развитието на зрителните органи на плода, а също така укрепва нервната му система -Солите на алгинова киселина са надеждна профилактика на запек, от който често се страда по време на бременност.

А също така ламинарията ще помогне да се избегне прекомерното наддаване на тегло през последните седмици от бременността.

Грижете се за себе си! Жена, която се грижи за себе си, е щастлива майка на здрави деца.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

19 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички