• VankoG

Лъжата е вредна за здравето!

#актуальнодлявас #АктуалнозаВас Може би това твърдение изглежда изненадващо, но ако се потопите във физиологията, всичко става ясно.


Човек, който лъже, има повишена активност на амигдалата (образуването на емоционални реакции), следователно е много по-податлив на стрес. Той трябва да държи себе си под контрол и да проверява дали думите му не противоречат на казаното по-рано. Научно е установено, че лъжата влошава функционирането на редица части на мозъка, честотата на лъжите корелира с нивото на тревожност, кръвно налягане и сърдечна честота. Любопитно е, че дори външни наблюдатели на лъжи, които не участват в измамата, изпитват същите физиологични реакции. За дълъг период от време тези промени значително увеличават рисковете от много заболявания. В проучванията лъжата се свързва с повишен риск от рак, затлъстяване, тревожност, депресия, зависимост, недоволство от работа и лоши взаимоотношения. Запазването на паметта на лъжите, формирането на своеобразни "тайни" на паметта също допринася за нарушения на здравето...

Бъдете честни със себе си и останалите: - грижите ли се достатъчно за вашето здраве? Ако лъжете - ще разгледате, за да промените това и да бъдете винаги откровени:


6 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички