• VankoG

Не забравяйте да казвате "Благодаря" от сърце !

"Какво правиш, дъще?

- Моля се, дядо.

- За какво се молиш, чедо?

- За всичко, което не ми достига в този живот, дядо...

- Не трябва да се молиш, моето момиче. А да благодариш!

- Да благодаря?! Как така да благодаря, като имам нужда от толкова много неща... И то огромна нужда...?!

- И от какво толкова мислиш, че се нуждаеш, детето ми?

- От нова по-добра работа, например, за да имам повече време за себе си и за приятелите си, която да ми носи и по-добро заплащане. С парите, които изкарвам от нея да мога да си позволявам повече неща.

От по-голям и красив дом също, такъв, който да ми носи задоволство и удовлетворение, с много красиви и удобни вещи в него.

И не на последно място - от любовта, топлината и грижата на близък човек. Че децата са си деца, но всяко от тях вече пое по пътя си... и често вечер оставам сама...

- Пак ти казвам, чедо, не трябва да се молиш, а да благодариш!

- Ти май не ме разбра...?!

- Много добре те разбрах, момичето ми. Щом се молиш да получиш по-добри от тези неща, значи ти вече имаш повечето от тях. Просто не си ги оценила или огледала добре.

Защото много хора и толкова нямат. Ровят в кофите за късче хляб, спят под балконите на някой като теб, върху постели от стари и непотребни кашони, и единственото, за което се молят, е, ако се разболеят, да има кой да им направи поне чаша чай, защото или нямат пари да си го купят, или деца, които да се погрижат за това. Единственото, за което молят, е, да са здрави и да има какво да сложат в устата си на другия ден.

Ето защо, моето момиче, трябва да благодариш за това, което все пак имаш. Трябва да се научиш да откриваш дребните радости, които се крият в работата ти, в дома ти, в присъствието на децата ти в моментите, когато са около теб. Само така ще разбереш какво въобще нямат другите.

И за онова, което нямаш, също трябва да благодариш. Защото точно то те кара всяка сутрин да се будиш с мисълта как да го откриеш и постигнеш и всъщност те прави по-мъдър, по-добър и по-ценен човек във всичко и за всички.

А какво по-хубаво от това – липсата на нещо да води до пълнота в самата теб и да те кара да живееш достойно.

Затова всеки ден се моли с благодарност за всичко – и за това, което имаш, и за онова, което нямаш.

АМИН!"

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

10 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички