• VankoG

Опасни последствия от коронавирусна инфекция

COVID-19 успя да причини много проблеми тази година. Една от основните заплахи за заболяването е увеличаването на биологичния механизъм на съсирването на кръвта, което може да доведе до образуването на кръвни съсиреци. Резултатите от такива промени в работата на организма са много опасни: инсулт, инфаркт, гангрена и други смъртоносни последици.


За ефективна борба с тази проява на болестта е необходимо да се насити тялото с антикоагуланти - вещество, което насърчава разреждането на кръвта и съответно предотвратява образуването на кръвни съсиреци.


В момента няма лекарства за COVID-19 с доказана ефективност и затова сме принудени самостоятелно да търсим начини за защита срещу вредните ефекти на болестта. За щастие тези методи съществуват.


🌿 Например, водораслите могат да осигурят надеждна защита срещу вирусни и инфекциозни заболявания. Факт е, че в допълнение към йода, водораслите съдържат фукоидан, растителен антиоксидант, който има подчертан противовъзпалителен и имуномодулиращ ефект, а също така има високи антикоагулантни свойства, за да предотврати образуването на кръвни съсиреци.

 

Защитата от болести е изпълнима задача. Основното е да знаете как да се справите с тях и къде да търсите „съюзници“ в тази борба 💪


17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички