• VankoG

Ранна пролет - как да поддържаме здравето на сърцето и кръвоносните съдове

Преходът от сезон към сезон е трудно време. Резките промени в атмосферното налягане, колебанията в нивата на температурата и влажността вече водят до промени в кръвното налягане, болки в сърцето, аритмии и други проблеми в работата на сърдечно-съдовата система.


В края на сезоните е изключително важно да слушате организма си и да го поддържате по всякакъв възможен начин. Това е особено важно, ако вече имате здравословни проблеми.


✨ За да се предотврати развитието или обострянето на хронични заболявания на сърдечно-съдовата система през пролетта, е необходимо:


• Ограничете или напълно премахнете въздействието на лошите навици

• Намалете наднорменото тегло

• Следете нивото на кръвното си налягане

• Намалете психологическия стрес

• Коригирайте храненето. Препоръчително е да ядете храни с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на мазнини. Яжте повече плодове и зеленчуци


🌿 Можете също така да включите кафяви морски водорасли в диетата си. Те са богати на фукоидан, йод, фибри, соли на алгинова киселина и други биоактивни вещества, които имат комплексен ефект върху всички системи на организма и са ценен източник на ресурси за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

 

Следвайте тези простички правила, грижете се за здравето си и се радвайте на ранната пролет 🌸

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички