• VankoG

👩‍🔬Спасение от вируси в морските водорасли!

Наскоро стана известно, че учени от университета в Ливърпул ще изследват антивирусните свойства на водораслите за производството на дезинфектанти - гелове за ръце, домакински почистващи препарати и други подобни.


Всъщност антивирусните свойства на водораслите са отдавна известни. А през лятото на 2020 г. учените заявиха, че активните вещества на кафявите водорасли помагат от коронавируса по-добре от лекарствата 👍


До това заключение стигна международна група учени, които изследваха ефекта върху COVID-19 на фукоидан, активен полизахарид, който има имуностимулиращи и антивирусни функции.


🌿 Фукоиданите блокират вирусите, стартират процеса на тяхното унищожаване и помагат на имунната система на организма да се бори с болестите.


📝 Според съобщенията в медиите краят на пандемията се планира за 2021-2022 г., но това е поне още една година. Затова всички ние трябва да се отнасяме сериозно към собственото си здраве, да спазваме антивирусни мерки и да се грижим за себе си и близките си по всички възможни начини 🙏

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

5 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички