• VankoG

Сърдечни заболявания - външни признаци и проблеми

В отражението на огледалото най-често сме свикнали да забелязваме недостатъците си, по-рядко - да се възхищаваме на достойнствата. Но ние не сме само външният си вид.


Каква важна информация за нашето здраве може да предложи нашата външност?


💔 Отражението в огледалото ще бъде първото, което ще разкаже за сърдечни заболявания. Външните признаци на сърдечна недостатъчност не могат да бъдат пренебрегнати. Това са най-ярките сигнали, за да се погрижите за здравето си възможно най-скоро.


На какво трябва да обърнете внимание?


❗️ Бледа кожа, прекомерно изпотяване, подуване, посиняване на ноктите и върха на носа - така липсата на кислород се проявява при сърдечна недостатъчност.


❗️ Образувания върху кожата около очите и лактите с жълт цвят са сигнал за нарушаване на метаболизма на мазнините и въглехидратите.


Бял ръб на ириса на окото - най-вероятно нивото на холестерола е катастрофално превишено.


❗️ Удебеляване на пръстите - сигнали за сериозни проблеми на сърцето и белите дробове.


Навременна профилактика - здраво сърце!


Първото правило винаги е балансирана диета. Яжте по-често плодове, зеленчуци и риба. Включете водораслите в диетата си. Те ще помогнат да се запълни липсата на много хранителни вещества. Именно в водораслите и фукуса има богата концентрация на антиоксиданти, стимуланти на имунната система и компоненти за здрави кръвоносни съдове и сърце.

Грижете се за себе си и бъдете здрави ☘️

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

12 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички