• VankoG

5 често срещани крипто грешки

☝️ Купуване само защото цената е ниска

Ниските цени не винаги представляват изгодни сделки. Понякога цените са ниски с причина! Внимавайте за криптовалути с падащи потребителски цени.

Често също разработчиците напускат проект и той спира да се актуализира правилно, което прави криптовалутата несигурна.


Going ‘all-in’ (Влизане ол-ин)

Някои от по-подозрителните платформи за търговия предполагат, че трябва да увеличите максимално парите си, като залагате колкото е възможно повече. Това е бърз път към обедняване.

По-удачно би било да използвате само определена част от инвестиционния си капитал — да речем 5% — и винаги да поддържате спешен паричен фонд в спестовна сметка с лесен достъп, която никога не се инвестира на пазара.

Мисленето, че крипто е „лесни пари“

Няма нищо лесно в правенето на пари чрез търговия с всякакъв вид финансов актив, независимо дали акции и акции или стоки като сребро и злато. Същото може да се каже и за криптовалутата.

Всеки, който ви казва, че е различно, вероятно се опитва да ви подмами да направите грешки.


Забравяне на вашата крипто ключова фраза

Ако имате хардуерен портфейл за съхраняване на вашата криптовалута офлайн, забравянето на вашата ключова фраза е като да загубите ключовете от банков трезор.

Без вашата ключова фраза всичките ви криптовалути ще бъдат невъзстановими.


Попадане на измами

Бъдете много внимателни с крипто сделки, които звучат твърде добре, за да са истина. Очертават се четири често срещани крипто измами, от които е добре да се пазите:


Cloud multiplier scams

Измамниците понякога се свързват с жертвите по имейл или текстово съобщение с „възможност за инвестиция“. Те обещават да дадат на инвеститорите двойна или тройна сума, която са вложили в биткойн, ако изпратят своята криптовалута към конкретен дигитален портфейл.

Pump and dump

Измамниците могат лесно да надуят или намалят цената на много малки или неизвестни криптовалути, понякога карайки стойността на тези валути да скочи до небето.

Понякога престъпниците ще притежават голяма част от определена криптовалута (чрез предварително копаене на голяма част от нея, преди да стане достъпна за широката публика).

Те могат да помпат цената, като го популяризират в социалните медии, преди да го продадат на по-висока цена.


Malicious wallet software

Зловреден софтуер за портфейл

Най-добрите крипто съвети са да се придържате към крипто портфейли с големи имена, като Ledger, Trezor, Exodus или MetaMask.

Неизвестните портфейли, които намерите в Google Play или App Store, могат да откраднат вашите крипто средства с хитър код.


Fake coins

Фалшиви монети

С толкова много криптовалути на пазара може да е трудно да се каже кое е реално и кое не.

Когато инвестирате в фалшиви монети, престъпниците могат да откраднат вашата самоличност и често трудно спечелените ви пари.

Не приемайте думата на никой друг и използвайте възможно най-много източници, за да направите свое собствено проучване за монети, преди да ги купите.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутоните за споделяне отдолу. Благодарим Ви! Последвайте ни във Telegram

68 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички