• VankoG

🌿 6 причини, поради които трябва да ядете водорасли всеки ден 🌿

1️⃣ Подобрена функция на червата. Морските водорасли са богати на фибри, които забавят усвояването на прости въглехидрати и мазнини и спомагат за поддържането и прочистването на чревната микрофлора.


2️⃣ Укрепване на имунната система. Ключов компонент в водораслите, който е отговорен за имунната подкрепа, е фукоиданът. Това е активен полизахарид, който има имуностимулиращи и антивирусни функции, блокира вирусите и стартира процеса на тяхното унищожаване.


3️⃣ Нормализиране на кръвното налягане. Морските водорасли са богати на соли на алгинова киселина, които спомагат за подобряване на състава на кръвта и намаляване на риска от сърдечни заболявания.


4️⃣ Регулиране нивото на женските хормони. Редовната консумация на водорасли нормализира нивата на естроген в кръвта. Специално внимание трябва да се обърне на водораслите, когато наближаваме менопаузата.


5️⃣ Поддържайте здравето на щитовидната жлеза. Водораслите съдържат голямо количество йод - основен микроелемент за щитовидната жлеза. Неизправността на този орган води до затлъстяване, синдром на хронична умора и проблеми със сърдечния ритъм.


6️⃣ Отстраняване на токсини от тялото. Алгинатите са способни да отстраняват тежки метали от тялото, включително живак, олово и кадмий.


7 преглеждания0 коментари