9 Най-нови теории на маркетинга

Често чуваме понятия като маркетинг, реклама и PR и се чудим какво е общото между тях, а мнозина не правят никаква разлика помежду им. Долният текст ще ви помогне да се ориентирате кое какво е и най-важното, как действа. 1. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате: „Аз съм много богат. Омъжи се за мен!“ – това е директен маркетинг.

2. Вие сте на парти с куп приятели и виждате прекрасно момиче. Един от приятелите ви, отива при нея и ви посочва, като и казва: “Той е много богат. Омъжи се за него!“ – това е реклама.

3. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и взимате телефонният и номер. На следващият ден и се обаждате и казвате: “Здравей, аз съм много богат. Омъжи се за мен!“ –това е телемаркетинг. 4. Вие сте на парти и виждате прекрасно момиче. Ставате, изтупвате се, оправяте якичката и затягате вратовръзката си, отивате близо до момичето и я поливате без да искате с питие. След това и подавате кърпичка, взимате и чантата, която тя изпуска или забравя, предлагате да извикате такси или да я закарате до вкъщи, отваряте и врата на колата и казвате: „Между другото, аз съм много богат. Ще се омъжите ли за мен?“ – това е ПР ( PR – public relations ).

5. Вие сте на парти и виждате прекрасно момиче. Тя се доближава към вас и казва: „Г-не вие сте много богат. Ще се ожените ли за мен? – това е разпознаване на бранда.

6. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате: “Аз съм много богат. Омъжи се за мен!“ Тя без да се замисли, ви удря здрав шамар! – това е обратна връзка с клиентите. 7. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и казвате: “Аз съм много богат. Омъжи се за мен !“ Тя обаче, ви представя на мъжа си! – това е несъответствие в търсенето и предлагането.


8. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и преди изобщо да сте казали нещо, друг я заговаря преди вас и казва:

“Аз съм много богат. Ще се омъжите ли за мен?“ и тя си тръгва с него –това е конкуренцията, която изяжда вашия пазарен дял. 9. Виждате прекрасно момиче на парти. Отивате при нея и преди да сте казали: “Аз съм богат. Омъжи се за мен!“ ,пристига жена ви –това е ограничение за навлизане в нови пазари.


10 преглеждания0 коментари

Последни публикации

Виж всички