• VankoG

Какво представлява крипто индексът Fear and Greed (страх и алчност ) ?

⚫️Индексът генерира едно число, между 1 и 100, като 1 показва, че крипто пазарът е в състояние на изключителен страх (което означава, че хората продават), докато в другия край на спектъра, 100 показва, че пазарът е в процес на екстремно ниво на алчност (което означава, че хората купуват).


⚫️Общо правило е, че когато стойността на индекса е 1, това обикновено корелира с възможност за покупка. Това е така, защото числото 1 показва „екстремен страх“ на пазара, което означава, че хората се страхуват да купуват в този момент и цената може да бъде намалена, тъй като хората стоят настрана или продават поради опасения, че криптовалутата ще загуби стойност.


⚫️От друга страна, ако индексът показва 100, това се разглежда като „крайна алчност“ и обикновено се тълкува като сигнал за продажба. Мислете за това като хора, които се опитват да влязат в горещ пазар на всяка цена, тъй като искат да хванат рязкото покачване, както видяха инвеститорите с акциите на мемeтa през 2021 г. Когато цените растат бързо, има шанс цените рязко да се обърнат и падат също толкова бързо.


⚫️За да e просто: Когато стойността на индекса на страха и алчността е ниска, това може да сигнализира, че цената на крипто ще се увеличи, а когато стойността на индекса е висока, това може да означава, че цената на крипто скоро ще се понижи.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутоните за споделяне отдолу. Благодарим Ви! Последвайте ни във Telegram

2 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички