• VankoG

Какво е frontrunning?

Предварителното изпълнение (Frontrunning) е, когато има множество транзакции в един и същи блок, но „първият“ използва по-голямо количество газ от целевата транзакция. Това потвърждава транзакцията на преден план преди 100% от времето на целта, тъй като на нодовете за валидиране се плащат такси за валидиране на работата им и ще дадат приоритет на транзакциите, които плащат по-висок газ, пред тези с по-ниска стойност. Това създава възможност за завършване на транзакция преди друга, въпреки че транзакцията, която се изпълнява преди, е поставена на опашка първа.


🔷Как можете да използвате frontrunning във ваша полза?

Можете ефективно ръчно да фронтрънвате транзакции, ако са злонамерени или дори да фронтрънвате голяма продажба. Това се прави, като вземете под внимание GWEI, използван за транзакция, и изпълните вашата транзакция с по-висока сума на GWEI. Имайте предвид, че това може да се направи само докато целевата транзакция е показана като „Предстояща“(Pending)

1️⃣Намерете транзакция, която възнамерявате да стартирате, и вземете под внимание използвания GWEI.

2️⃣Започнете транзакция

3️⃣Щракнете върху „Редактиране“ и увеличете сумата на GWEI до нещо малко по-голямо от тази на целевата транзакция, запазете и потвърдете. Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутоните за споделяне отдолу. Благодарим Ви! Последвайте ни във Telegram

3 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички