• VankoG

⚠️⚠️⚠️Защо Хората в Мрежовия Маркетинг се Провалят?‼️⁉️

Факт е, че само 1 от 10 човека, занимавайки се с мрежов маркетинг постигат значителни резултати в бизнеса си и само 1 от 10,000 достигат до целта си. Но какви са причините да се проваляме и отказваме

1. Грешен списък от хора Проучването е сърцето и душата на мрежовия маркетинг.! Повечето хора не успяват в бизнеса си, защото не са направили необходимото проучване да разберат кои са техните потенциални клиенти. И със сигурност ти нямаш вина за това, защото може би са ти казвали, че твоите потенциални клиенти са семейството и приятелите ти. И аз и ти много добре знаем обаче, че да продаваш продукт или услуга на семейство и приятели е не само грешно в повечето случаи, но и много болезнено, защото по този начин губим връзка с тях и се създава огромно напрежение.

Най-лесният начин да разбереш кои са твоите потенциални клиенти е като направиш детайлно проучване на продуктите или услугите, които промотираш Второ : Да ползваш продуктите и да се увериш в тяхното качество и действие!!! Помисли кои са хората, които биха имали най-голям интерес да си купят и ползват тези продукти

Същото важи и за бизнес възможността, която компанията за мрежов маркетинг предлага. Твоето семейство и приятели най-вероятно не са предприемачи по душа и нямат желанието да изградят свой собствен мрежов маркетинг бизнес, но със сигурност има други хора в България и по света, които имат това желание. Твоята задача е да направиш проучване и да разбереш кои са те.

След като веднъж имаш тази информация, от там нататък е сравнително лесно да достигнеш до тези хора дори и чрез социалните медии.

2. Липса на отдаденост Нека да кажем, че си инвестирал определена сума пари, за да бъдеш част от мрежов маркетинг бизнес и според теб, тази такса за участие е единствената сума, която трябва да платиш, нали така? Грешка! Това, което си платил е само първоначалната инвестиция. За да успееш в мрежов маркетинг бизнеса си (това важи и за всеки друг бизнес) се нуждаеш от отдаденост и специализирани умения, обучения и знания!!!

Повечето хора се провалят, защото не отделят време за участие в бизнеса и не инвестират допълнителни средства, за да подобрят уменията си. Не отделят необходимото време за проучване и за изграждане на екипа си. Накратко, те нямат ангажимент към бизнеса. Хората започват с мрежов маркетинг с нагласата и мисленето на служител. Или се отнасят към бизнеса като за работа на непълен работен ден. За да расте един бизнес обаче, той се нуждае от неразделното внимание на собственика му!!! Това важи и за мрежовия маркетинг. Мнозина се отказват, защото имат малък или никакъв доход от бизнеса си, но въпросът е дали са били на 100% отдадени?

3. Приходи като основна цел Може би си се присъединил към мрежов маркетинг компания, поради една основна причина: да направиш много пари. Ако финансовата свобода не беше крайният често обещаван резултат, може би нямаше да се присъединиш към този бизнес, нали така? Грешката, която много хора правят обаче, е да насочват вниманието си единствено към паричните печалби.

Хората се провалят в мрежовия маркетинг, защото са прекалено фокусирани на доходите! Те са нетърпеливи и искат да започнат да печелят много пари веднага. Те виждат потенциалните клиенти като ходещи банкноти, а не като потенциални членове на екипа. Красотата на мрежовия маркетинг е такава, че ти не можеш да успееш, без първо да помогнеш на другите да успеят!!!

4. Липса на страст Много от служителите са нещастни в работата си, защото не правят, това което обичат и следователно им липсва ентусиазъм. Събуждат се сутринта с недоволство, че трябва да ходят на работа, вместо да си кажат, че „днес ще бъде прекрасен ден“. Много хора напускат работата си и започват с компания за мрежов маркетинг, поради това, че са нещастни да работят за някой друг.

Затова след като започнеш в мрежов маркетинг, ти трябва постоянно да си припомняш причината, поради която си се присъединил към този бизнес!!! Трябва да бъдеш развълнуван от целите си! Трябва да излъчваш енергията, която искаш другите да усетят! Това става като си спомняш, ЗАЩО си започнал. Мисли си за тази причина всяка сутрин, защото това ще подхранва ентусиазма и страстта ти. Това ще те държи в играта, когато се изправиш пред предизвикателства.

5. Не се отчайвай Спомняш ли си когато за пръв път кара велосипед или кола? Може би си бил леко уплашен, нали така? Първият път, когато падна от колело или почти разби колата си, започна ли да си казваш: „Не съм сигурен, че ще мога да се справя …“ С практиката обаче, сега карането на колело или кола изглежда като естествено умение. Мрежовият маркетинг е по същия начин. Няма да успееш веднага. По пътя ще има препятствия и ще падаш, но не се обезкуражавай и не се отказвай.! Не забравяй, че тези, които се отказват никога не печелят, а тези които печелят, никога не се отказват!

6. Нямаш целите си записани Ако не напишеш целите си, скоро ще ги забравиш. С всичко, което се случва покрай нас, в днешно време е много лесно е да се забрави. Когато се присъедини за първи път към фирмата си за мрежов маркетинг, може би си имал конкретна цел. Може би са били МНОГО цели! Да си купиш собствена къща, мечтаната кола или каквото и да е.

Трябва постоянно да си спомняш за тази твоя лична цел и да я имаш записана на „дъска на мечтите“!!!

„Дъска на мечтите“ може да бъде всяка дъска (коркова дъска, магнитна дъска, всичко, на което можеш да пишеш и да прикачваш снимки) с визуални представяния на твоите мечти, закрепени върху нея. Намери ярки, цветни изображения, които те карат да се чувстваш фантастично и мотивирано. Постави тази дъска отстрани на леглото си, така че когато се събудиш сутрин да я видиш и веднага ще си мислиш за целта си.

7. Не приемай думата „НЕ“ прекалено лично Често се казва, че ако си получил поне хиляда пъти „НЕ“ в бизнеса си за мрежов маркетинг, ще бъдеш успешен. Когато чуваш думата „НЕ“, не го приемай лично, защото човекът казва „НЕ“ на бизнес възможността, а не на теб самия. Освен това, понякога „НЕ“ може просто да означава „НЕ СЕГА“. Ако потенциалният клиент казва „не“, преминаваш към следващия човек. Не позволявай на думата „НЕ“ да ти попречи да постигнеш мечтите си!

Не само това, но ти трябва да гледаш на думата „НЕ“ като на постижение. Ако се замислиш реално, колкото повече ти чуваш думата „НЕ“, толкова по-близо си до думата „ДА“, не е ли така? От сега нататък, празнувай когато чуваш думата „НЕ“, защото това означава, че взимаш действие и си на прав път.

8. Прегърбена и смирена поза Лошата поза е отражение на липсата на самочувствие и поражда слаба представа за теб. Ако искаш да постигнеш успех, трябва да изглеждаш професионално. Това обаче не означава да изглеждаш като "Надут пуяк". Повечето хора забравят, че потенциалните клиенти също както всеки друг, „посрещат по външния вид и чак тогава изпращат по ума“. Ако искаш да си професионалист в мрежовия маркетинг, изглеждай като професионалист и най-важното, имай вяра в себе си, в продуктите на фирмата си и в самата компания.

9. Много от тези пречки, могат да се преодолеят с промотиране по Интернет. Мрежовият маркетинг, както всеки един друг бизнес се е променил много в последните 10-15 години. В днешно време е по-трудно да достигаме до хора лично и интернет ни помага да разрешим този проблем завинаги. С интернет, ние можем да достигаме до много нови хора всеки ден лесно и бързо, дори без да сме компютърни специалисти. Неслучайно някои от най-успешните хора в мрежов маркетинг днес в България и Чужбина споделят, че дължат успеха си именно на промотирането по Интернет.

 

Вижте още успешни истории и вземете безплатен курс сега:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутоните за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички